18 oktober 2011

Occupy Wall Street

Laat het ons zo stellen:

Ik heb alle respect voor de betogers op Wall Street, maar ze moeten de komende dagen nu ook weer niet te veel in mijn weg gaan lopen.
En voor je het weet wordt je ook nog eens gearresteerd omdat je simpelweg de stock exchange wil bezoeken.

Al 32 dagen bezetten honderden betogers het Zuccotti Park in downtown Manhatten en maken, al of niet uit verveling al eens een collectief uitstapje naar pakweg Times Square of de Brooklyn Bridge, alwaar de meest luidruchtige onder hen gearresteerd worden door “een overheid in dienst van de grootbanken”.
De demonstranten protesteren tegen de hebzucht van Wall Street en andere grote financiële instellingen. De hebzucht in de financiële sector beschouwen zij als een van de belangrijkste oorzaken van de financiële crisis waarin de wereld sinds 2008 terecht is gekomen.

Op zaterdag 1 oktober 2011 vond er een grote bezettingsactie plaats op de Brooklyn Bridge die door de massa-arrestatie van ongeveer 700 demonstranten werd beëindigd.
Afgelopen weekend sloegen de protesten over naar tal van andere steden over gans de wereld. 82 steden in het totaal, in Noord en Zuid Amerika, Europa en Azië en met één bijzonder gewelddadige uitschieter in Rome.
Op zondag liepen in New York City ongeveer 10000 mensen mee in een mars over Broadway. Na het weekend bleven enkel de die hard betogers over die nu reeds een hele maand in tentjes blijven kamperen in de parken rond Wall Street.

Het is onduidelijk hoe de situatie verder zal evolueren en of dit alles veel invloed zal hebben op onze reis. Misschien zit er niets anders op dan mee te betogen voor de goede zaak…

0 reacties:

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email