3 oktober 2011

New York 2011




19 oktober 2011 is het zover. We vertrekken opnieuw naar de verenigde Staten. Dit maal zijn New York en Washington aan de beurt. Dit alles gaan we bezoeken op 1 week. Dat zou voldoende moeten zijn om de steden in grote lijnen te bezichtigen.
De eerste 6 dagen bezoeken we Manhattan en omstreken en de laatste dag gaan we met de trein even op en neer naar Washington.

Net als bij onze vorige reis is alles mooi tot in de puntjes voorbereid. Dagschema´s zijn opgesteld en zelfs de restaurants zijn bijna allemaal op voorhand gekozen en zelfs al geboekt. Het is niet alleen leuk om op voorhand intensief met je reis bezig te zijn, bij de vorige reis is veelvuldig gebleken dat deze methode enorm veel geld bespaard, maar ook tijd.
Onvoorbereid naar New York vertrekken kan echt wel in een dure grap uitdraaien. Niets is er goedkoop en een onoplettende toerist stapt er van de ene touristtrap in de andere.
Om te beginnen zijn de hotelkamers er duur en dien je steeds buiten het hotel te gaan eten. Restaurants zijn eveneens verre van goedkoop in New York en elk restaurant opnieuw beloofd “The best in Town” te zijn. En heb je werkelijk The Best in Town gevonden, geloof me, dan is het buiten aanschuiven tot achter de hoek. En als je op een willekeurig moment het Empire State Building wil bezoeken dan staat ook daar gegarandeerd een file van een uur of twee. Voorbereiding is dus geen overbodige luxe.

Op voorhand hebben we vier grote kosten gedaan.
Vooreerst hebben we ons hotel geboekt. Het is dit geworden: www.achievehousing.com/guest-rooms
Per nacht komt dit op 45 euro per persoon. Het goedkoopste hotel dat Jetair aanbied is 62 euro voor een "cheap" tweesterren hotelletje, overnachting zonder ontbijt.
Voor onze 45 euro zitten we in een Guesthouse. Dit wil zeggen dat we een badkamer en een volledig ingerichte keuken moeten delen met 1 andere kamer. Op het internet heb ik alleen maar positieve beoordelingen teruggevonden over dit hotel en we zitten niet eens zover van het centrum ( nog steeds op Manhattan Island, net boven Central Park in East Harlem.)

Daarna hebben we onze vlucht geboekt. Goed op voorhand. Een American Airlines, directe vlucht naar JFK, vanuit Brussel. Ik heb vandaag de test gedaan: door zes maanden op voorhand te boeken hebben in totaal 150 euro uitgespaard op de tickets.
We hebben tevens gekozen voor American vanwege de mogelijkheid om je laptop tijdens de vlucht op het elektriciteitsnet aan te sluiten en zodoende filmpjes te kunnen zien gedurende de volle 8 uur vande reis… Dat vluchten van American al eens in wolkenkrabbers vliegen, moeten we er dan spijtig genoeg maar bijnemen!


Een derde investering die we op voorhand hebben gedaan is de aanschaf van twee “7-day New York Pass” kaarten. www.newyorkpass.com/attractions
Er bestaan verschillende passen om “goedkoper” de stad te bezoeken, maar deze is veruit de beste. Deze pasjes zijn niet echt goedkoop ( 200 euro per persoon ), maar het geeft toegang tot 55 attracties en bezienswaardigheden in de stad. Handig om pakweg het Vrijheidsbeeld of the Empire State Building te bezoeken. De meeste toeristen doen echter verlies aan deze kaarten, doordat ze uiteindelijk minder bezoeken dan verhoopt.
Maar dat zal mij uiteraard niet overkomen! Ik heb mijn planning dermate opgesteld dat we onderste uit de kan kunnen halen en uiteindelijk dankzij de kaart alles aan de helft van de prijs gaan bezoeken!


De laatste grote kost die we op voorhand reeds gedaan hebben is het aankopen van trein ticketten heen en terug naar Washington op onze laatste volledige dag in Amerika. Voor 150 euro kunnen we met twee op en neer naar de hoofdstad. De reis duurt ongeveer 3,5 uur enkele richting, dus ik hoop dat het de moeite zal worden.

Overige kosten die we ter plaatse nog moeten doen is de aankoop van twee weektickets voor de subway ( 7 day Unlimited Pass ) dat neerkomt op 20 euro per persoon. De Subway is één van de enige zaken die werkelijk goedkoop zijn in New York. En natuurlijk zullen tevens nog moeten eten en drinken en profiteren van het feit dat enkele luxeartikelen nog aanzienlijk goedkoper zijn in de States.

2 reacties:

RGO77 zei

Hier gaan we dan....

kristofvdh zei

...met de vlam in de pijp

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email