Onze reis is beperkt tot 3 weken en het budget is evenmin oneindig. Daarom hebben we gekozen om enkele bekende trekpleisters links te laten liggen gedurende onze vakantie. Vaak betreft het zogenaamde "toeristraps", waarvan over het algemeen de prijs niet in verhouding staat met de kwaliteit. Een klein overzichtje.

- San Diego. Graag hadden we deze stad ten zuiden van Los Angeles nog wel bezocht. Het probleem met grootsteden is echter dat er weinig ( goede ) campings voorhanden zijn. De meeste zijn dan ook erg duur. Met een 9 meter lange mobilhome de binnenstad intrekken en een geschikte parkeerplaats vinden is ook niet altijd gemakkelijk en vaak erg duur. Openbaar vervoer is dan weer ronduit lachwekkend in Californie. L.A., Vegas en Frisco zijn dan ook de enige steden die we gaan bezoeken.
- Disneyworld. We vrezen dat we dit themapark niet kunnen bezoeken zonder ons op grote schaal bestolen te voelen. We zijn van plan om ons door deze multinational een andere keer te laten pluimen in Parijs.
- Joshua National Park en Palm Springs. Joshua NP stond oorspronkelijk op onze planning, maar is uiteindelijk gesneuveld. We vrezen dat het te veel een woestijn is zoals we al zoveel woestijn gaan tegenkomen op onze weg. We dienden hiervoor ook te veel van de ideale route af te wijken en in het park te overnachten. Palm Springs is een groene oase in diezelfde woestijn die in feite niet veel meer te bieden heeft dan enkele mooie golfterreinen en dure winkelstraten.
- Trouwen in Vegas. In Vegas moet je vooral niet te veel geld uitgeven. Het aantal gratis attracties, gratis dranken en goedkope "all you can eat" buffetten is er zo uitgebreid dat je je creditcard enkel nog nodig hebt voor de "slots". Bovendien zijn we al getrouwd, euh, meerdere keren zelfs.
- West Grand Canyon. De Grand Canyon kan je bezoeken vanuit drie windrichtingen. De North Rim is de minst populaire. De South Rim de meest populaire, de goedkoopste en degene die wij gaan bezoeken. De West Rim wordt vooral bezocht door de toeristen uit het ( relatief ) vlakbij gelegen Las Vegas. Die West Rim is in handen van de indianen die ondertussen tot 10 kunnen tellen weten dat er geen voor- en achterkant is aan een dollarbriefje. De West Rim is gekend voor de dure 30 dollar "skywalk "  ( zie foto ) en de helicoptervluchten over de Canyons.
- Monument Valley te paard. Tenzij we plots "eens zot willen doen", zijn we niet van plan om tegen de 100 dollar de man te betalen voor een rit te paard of per jeep door dit park. Een half uurtje rondrijden met de jeep kost maar liefts 60 dollar en dan mag je nog niet eens zelf rijden! We zullen dat half uur dan maar gebruiken om de barbeque aan te steken om bij onze RV te dineren bij het prachtige uitzicht ( dat de folder ons althans heeft beloofd...)
-  De Californische wijnstreek. Vlak boven San Francisco kan je de wijnstreek gaan verkennen. We hebben echter besloten om die wijnstreek elke avond uitgebreid te verkennen bij het kampvuur. Dit zal ons ook aanzienlijk wat miles en fuel besparen. We hopen teven nog enkele lekkere Californische kazen te kunnen verkennen , maar vrezen wel het ergste.
- Hearst Castle ( zie foto ). Een kasteel dat lijkt gebouwd te zijn enkel en alleen om er toeristen naartoe te lokken. Het heeft iets weg van de villa van een drugsbaron met veel slechte smaak. En misschien is het dat ook ook wel geweest. Ons spreekt het alvast niet aan. Bovendien vindt je op het internet tal van slechte kritiek over de organisatie ter plekke.
- De rest van de VS. De oostkust en New York zouden we graag tijdens twee afzonderlijke reizen nog verkennen. En wie weet vinden we daarvoor ooit nog het nodige geld.


0 reacties:

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email