27 mei 2010

Los Angeles bezoeken

Dinsdag 25 mei ( zonnig, 23 graden )


Vandaag zijn we LA gaan bezoeken. Omdat dit praktisch onmogelijk is met een camper, hebben we dit met het openbaar vervoer gedaan. Een dag met hoogte- en dieptepunten. Gelukkig waren de hoogtepunten talrijker en waren de dieptepunten ook wel avontuurlijk.
We hebben toch enkele zaken geleerd over LA:
- De stad is veel te groot, waardoor alles heel ver van elkaar verwijderd ligt en echt iedereen heeft er een auto en rijd er dan ook nog eens heel de dag mee rond. Je verliest dan ook enorm veel tijd om je door te stad te verplaatsen.
- Het openbaar vervoer in LA is voor te lachen. Er bestaan metro´s en bussen en treinen. Maar als ze al rijden, is het bijna nooit in de juiste richting. En dat merk je meestal pas achteraf.
- Hollywood zelf valt een beetje tegen. Het is een vergane glorie, zoals de cinema in het algemeen. ( En wij spreken uit ervaring. ) Bizar voor een business die nog steeds zo rijk is.
- Beverly Hills is dan weer fantastisch. Als ik miljardair zou zijn ( geluk zit in een klein hoekje ), zou ik er geen seconde over twijfelen om daar te gaan wonen.
- Santa Monica Pier en Venice Beach waren de overige hoogtepunten van ons bezoek aan LA.
- Al de rest van LA heeft weinig te bieden voor toeristen. Tenzij je graag wil weten waar Lindsey Lohan zich overal lazarus gezopen heeft de laatste tijd.

Savonds waren we pas om 8 uur terug bij onze camper. Een goede omelet bakken met toast, kaas en hesp. Wat chips en Diet Coke op de parking van de Wal-Mart en weer eens vroeg onder de lakens.

In Beverly Hills, een gastje van een jaar of dertig in een Bugatti Veyron ( duurste auto ter wereld: 1,8 miljoen euro zonder opties )

Tip van de dag: Wil je sterren spotten in Hollywood, volg dan gewoon de paparazzi. Hier wachten ze duidelijk verveelt in de buurt van een restaurant.

Raphaella op de Santa Monica Pier.

0 reacties:

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email