4 juni 2010

Zion National Park

Vrijdag 4 juni ( 38 graden )

Er was vandaag geen enkele reden om vroeg op te staan. Het plan was om in de ( nog frisse ) voormiddag te gaan wandelen in het National Park. Tegen een uur of half tien waren we op pad. Het begint een beetje afgezaagd te worden, maar ook dit park, is zoals alle staatsparken pikfijn georganiseerd. Het park is gigantisch, maar met een gratis shuttle die elke tien minuten aan de camping stopt, ben je op een dik half uur midden in het park op enkele meters van de startplaats van de door jou gekozen wandeling. Onderweg geeft de Ranger je al een hoop achtergrondinformatie. Je kan wandelingen kiezen die vlak zijn, of heuvelig, moeilijke en makkelijke, wandelingen in de schaduw of in de zon, korte en lange... Onderweg kom je zelfs kraantjes tegen met drinkwater.
Tegen de middag begon de temperatuur serieus te stijgen en tegen twee uur keerden we terug naar de camping. Het zwembad kon er afkoeling bieden...voor even toch. De airco in onze camper maakte overuren. Dankzij het internet vonden we de enige plaats in het dorp waar men wijn verkocht ( we zaten door onze voorraad...), de Liqour Store, goed verstopt in één of ander hotel. De mormonen zitten overal in Utah en die hebben het niet helemaal voor alcohol. Enkel bier vind je hier in de supermarkten.
´S avonds smeten we nog wat  worstjes op de barbecue en dan vroeg onder de lakens om fris te zijn voor de langste rit van onze reis morgen, een rit van bijna 1000 km.

Raphaella begint haar fototoestel onder de knie te krijgen. Dit is net een postkaart!

Deze waterval zorgt even voor wat verfrissing.

2 reacties:

Unknown zei

Kristof
Jean van de golf vroeg me of jij al de indianen zijt tegengekomen.
Hij wenst u beiden het beste en nog een aangename laatste week in de states.
Papa

Unknown zei

Ik plaats mijn reactie nu al voor de derde maal.Daarjuist lukte het niet en vrijdagavond ook niet, misschien had ik het codewoord vergeten in te vullen. Het was ook zo druk hier. wij kwamen juist van zee sedert dinsdag, dan babysit voor tim en lies en zat. en zondag onze jaarlijke 2 dagen fietsen. mama

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email