30 mei 2010

Las Vegas dag 1

Vrijdag 28 mei ( zonnig, 27 graden )
Het was vanmorgen muisstil op de camping en toch waren we gewoontegetrouw wakker voor 7 uur. Koppig bleven we nog even liggen alvorens aan ons bord "cereals" te beginnen. ( Wij eten thuis altijd Special K met chocoladestukjes, maar dan de goedkope van de Colruyt. Hier in de VS heeft men daar allerlei leuke en vooral lekkere variaties op. )
Na het ontbijt trokken we naar de fitness. Voor de eerste keer heb ik mijn kilometers gelopen op zo´n hippe loopband. Er is terug ruimte voor een hamburger of twee. Daarna aan het zwembad gelegen tot de middag, gevolgd door zelf gemaakte tortilla´s in de camper. Om twee uur trokken we dan met de bus naar de Strip. Het is onmogelijk om in één dag alle belangrijke hotels te bezoeken, maar we zijn toch twee derde ver geraakt. Luxor, New York New York, Bellagio en Paris Las Vegas waren de mooiste hotels die we vandaag bezocht hebben. Ook Ceasars Palace is mooi aan de buitenkant. Het kitschgehalte is zo hoog dat het terug aanvaardbaar wordt. De minder mooie hotels vallen na zonsondergang al even hard op door een overdaad aan neon en videoschermen. Je komt echt ogen te kort en nergens ter wereld gaat men zo ver om de perfectie te bereiken. Het is niet alleen Memorial Day Weekend, maar graduation Weekend en dat wil zeggen dat er hel veel jong geweld  zich zat komt zuipen in Vegas. En Amerikanen kunnen nog slechter overweg met alcohol dan Nederlanders en dat wil wat zeggen. Er lopen echt heel veel "losers" rond in Sin City, maar met alleen winners was Vegas natuurlijk al lang failliet geweest. Gelukkig hebben de meeste Amerikanen meer manieren dan verstand. Het overgrote merendeel van de bezoekers van deze stad passen simpelweg niet in het interieur van deze prachtige hotels, but then again, als we in de spiegel kijken moeten we toegeven dat dit evengoed voor onszelf geld.
Om 19u30 bliezen we de aftocht en anderhalf uur later waren we terug in onze camper aan het toasten op een geslaagde dag.

Uitzicht vanaf Exalibur. 
J. Depp, Johnny Depp en Mr. Depp. Iron Man vraagt zich ondertussen af waarom hij niet verkleed is als Jack Sparrow.
Dancing fountains voor de Bellagio.
Dagelijks trouwen 300 koppels in Vegas. Dit koppel trouwt ook wel een beetje in Parijs.
Voor het mooiste hotel van de Strip.
170000 slots in Vegas.

0 reacties:

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email