Dinsdag 1 juni ( 292 km, licht bewolkt 25 graden )

Eerst en vooral de groeten aan iedereen in België en bedankt voor de vele toffe reacties op onze blog.
De foto´s bij de vorige post zijn er vandaag met enige vertraging bijgekomen.

Vanmorgen om half vijf zijn we opgestaan en met het pendelbusje naar de Canyonrand gereden om er de zon te zien opkomen. Het effect was echter beperkt, omdat het nogal bewolkt was. Het is altijd mooi de zon te zien opkomen, maar hiervoor dermate vroeg opstaan bij bewolkt weer was niet de allerbeste beslissing van onze reis tot dus ver.
Dit alles had natuurlijk wel het voordeel dat we vroeg op de baan konden. Iets na zeven reden we dus de camping al uit en baanden ons een weg richting Monument Valley. Onderweg kwamen we nog enkele uitkijkpunten over de Canyonvallei tegen. En elke keer opnieuw blijf je zwaar onder de indruk van de onmetelijke schoonheid van de Grand Canyon. De eindeloze bussen vol Chinezen neem je er dan ook maar graag bij.
Na de Grand Canyon gaat het naar beneden door de reservaten van de Hopi- en Navajoindianen. Het zijn ook zij die Monument Valley beheren en al is het jammer van alle miserie die de blanke man hen heeft aangedaan in het verleden, vandaag zijn die indianen vooral lui en onbeleefd. Men melkt de blanke toerist schaamteloos uit, zonder hiervoor ook maar enige moeite te doen.
Ondanks dit was onze overnachting in Monument Valley prachtig. Geen enkele luxe en ook hier was het bewolkt bij zonsopgang, maar nooit zullen we ooit nog ergens verblijven met een dergelijk betoverend uitzicht vanuit ons bed...

5u10: Frisjes en toch niet bewolkt zeker!


Dat scheelde maar een haar of...


De Camping...haha...dat is dan 20 dollar voor een uitzicht! ( Wij zijn de rechtse camper. )


Een gedeeltelijk geslaagde poging het uitzicht op 1 foto te krijgen; plak twee foto´s aaneen. Nu begrijpen we waarom men bij de westernfilms voor het eerst met breedbeeld is beginnen werken. We hebben het getest, rond die linkse rots lopen duurt anderhalf uur!


A room with a view. 


0 reacties:

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email