Maandag 31 mei ( 450 km,  zonnig, 32 graden )

Vandaag waren we vroeg op de baan. Eerst tanken en om acht uur reden we Las Vegas uit richting Hoover Dam. We namen de weg langs Lake Vegas, een uitloper van Lake Mead, het 240 km lange meer dat ontstaan is door de Coloradorivier tegen te houden aan de Hoover Dam. Rond negen uur waren we aan de dam. Eerst langs de securitycheck die sinds 9/11 is ingevoerd. Daarna de camper parkeren langs de kant van Arizona en een wandeling maken over de dam. Deze dam voorziet gans Nevada en Zuid Californië van elektriciteit en is driehonderd meter hoog en honderd meter dik.
Daarna reden we richting Grand Canyon. We kozen ervoor om "route 66" te nemen, de historische weg tussen Chicago en Los Angeles. We hoopten onderweg een hoop historische trekpleisters tegen te komen, maar dat viel tegen. Het logo van Route 66 is alom tegenwoordig, maar daar stopt het ook bij. Tegen vier uur in de namiddag kwamen we aan in Grand Canyon National Park, waar we op driehonderd meter van de afgrond een kampeerplaats hadden gereserveerd. Het park is echt kraakproper en verzorgt en met de handige shuttlebusjes kom je erg snel langs alle uitkijkpunten over de Canyons. Deze Canyons zijn bekroond tot Unesco-wereldwonder en dat is wel terecht. De Grand Canyon moet je ooit gezien hebben, of beter, ervaren hebben. Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een half uur. Maar ga er gerust het volle half uurtje rustig voor zitten en probeer te begrijpen wat je ogen zien....
Tegen acht uur konden we onze Mexicaanse Tortilla´s al opeten in de kamper en genieten van een frisse en muisstille avond onder een heldere sterrenhemel die ik nooit eerder zo helder ervaren heb. We kruipen vandaag erg vroeg onder de lakens omdat we morgenochtend de zonsopgang aan de Grand Canyon ravijn willen ervaren en daarvoor moeten we om vier uur dertig uit de veren.

We zijn in het Amerika gekomen dat zo panoramisch is dat het niet meer te fotograferen valt. De afstanden die je ziet en ervaart zijn onmetelijk groot en dat geld niet alleen voor de Grand Canyon maar voor alle landschappen die we vandaag zijn tegengekomen. In België kan je met een beetje geluk vijf kilometer ver kijken. Hier kijk je probleemloos honderd vijftig kilometer ver. En dat valt dus jammer genoeg niet op foto vast te leggen. Helaas.
Het moet gezegd, Noord-Amerika is echt wel een parel voor de zwijnen.    
Lake Vegas ( Lake Mead )

De Hoover Dam

De andere kant van de Dam

Hells Angels op Route 66

Als je hier rechtdoor blijft rijden en vergeet te remmen, val je in de Canyon...

Middag: het eten is gereed!

Je zou het niet zeggen, maar die Canyons zijn immens. De rotsen aan de overkant liggen 24 km verder en zijn 1 km hoger.



1 reacties:

Unknown zei

Hoi Kristof en Raphaëlla,

We hebben vandaag jullie avonturen weer gelezen in den Abricot, Stofke met een colake en ikke met een appeljeneverke.
Bedankt voor de foto's van de camper, nu hebben we een goed idee van jullie verblijfplaats!
Hier wordt het vanaf morgen eindelijk zomer !!!!! Althans laat ons dat maar hopen...
Geniet van de komende dagen van jullie reis en we blijven jullie verhalen volgen.
Veel plezier...
Groetjes
Stofke en Wernerke

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email