30 mei 2010

Las Vegas dag 3

Zondag 30 mei ( zonnig 36 graden )
Omdat de boog niet altijd gespannen moet zijn, vooral dan tijdens een vakantie, hebben we vandaag eens bijna niets gedaan. Omdat we alles al in Vegas bezocht hebben konden we deze dag rustig op de camping blijven rondhangen. Filmpjes kijken aan onze camper, zwemmen, fitnessen en lekker eten.
We zullen uiteindelijk morgenochtend de staat Nevada verlaten zonder één penny in een gokautomaat te hebben gestoken. Volgens mij maken we hiermee geschiedenis. Deze rustdag was wel nodig om onze eerste week in de VS af te sluiten.
Wat ons toch opgevallen is deze week:
- Winkels zijn hier onmenselijk lang open. Naast een reeks 24 hour stores, zijn de meeste supermarkten open van 7 uur ´smorgens tot minstens 11 uur ´savonds. Soms zelfs tot 1 uur `snachts. Dat is echt voor niets nodig!
- In LA en Vegas althans is het merendeel van de Amerikanen ofwel Latino, Asiatisch of zwart. Alle Amerikanen zijn heel sociaal, maar de blanken zie je enkel kletsen met de blanken, niet met de latino´s of de zwarten.
- Amerikanen zijn lui. Punt. Ze sporten niet. Vaak lopen ze rond met mooie joggingpakjes of zijn ze opvallend aanwezig in fitnessruimte, maar sporten komt er uiteindelijk niet echt van. Men werkt hier ook veel uren, maar nooit echt intensief. Ik heb hier nog niemand zich echt moe zien maken tijdens de werkuren.

Morgenvroeg vertrekken we richting Grand Canyon. Het verslag hiervan volgt één van de dagen.
Op algemeen verzoek nog enkele foto´s van onze camper. Voor foto´s van het interieur kan je evengoed de foto´s in één van de eerste posts bekijken, want die zijn nagenoeg identiek.
Onze camper is één van de kleinere op deze camping. De meeste Amerikanen reizen met een bus waarvan all wanden nog eens naar buiten uitschuiven. Achter de camper hangt dan nog eens auto te bengelen .
( Alle foto´s op deze blog kan je vergroten door erop te klikken )
1 reacties:

Unknown zei

Hopelijk zijn jullie goed gestart aan de tweede week en ik kijk al uit naar een volgende verslag. Dit is echt aangenaam en vooral met de foto's om te ontvangen. In Vegas zagen wij zelfs nog zelfde plaatsen waar wij ook zijn geweest eenkele jaren geleden. Schitterend om jullie daar nu te zien !!!!!
Justin is gisteren verloren en roland garos is voor haar dus ook voorbij. Toch hebben we er Dick Norman nog in: die speelt nog dubbel samen met een zuid afrikaan en ze hebben gisteren gewonnen. tot de volgende keer mama.

Een reactie posten

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Amerikareis 2010 by Email